EL CAMÍ DE SANTIAGO PER CARRETERA DESDE BARCELONA AMB EL C.C.PROVENÇALENC

jueves, 6 de agosto de 2009

10 etapa 3 d'agost: Alto do Poio-Palas do Rei (Casanova) (98km)

7.30h........cornetiux.......però ja abans de l’hora els Vilanews ja marejaven la perdiu per l’habitació del costat...poques hores que dormim i encara s’aixequen abans......grrrrrrr......amb carinyo, des de el respecte i bon rollo han estat esbroncats per l’habitació colindant d’en Pere i un servidor!!
Carreguem cotxe i creuem la carretera per anar a esmorzar al bar de la Remedios. Estava ple de peregrins....i només la Remedios, una dona ja gran i limitada de moviments, i el seu fill per atendre tota aquella marabunta de gent...Veient que la dona no donava abast en Pere ha entrat a la cuina del bar a tallar pa i jo l’anava torrant a la paella de la Reme qui ens deixava fer sense dir res....ja li anava bé.....per tant avui, i sense que serveixi de precedent, ens hem fet l’esmorzar nosaltres en un bar aliè, quines coses.....
Carretera i manta.....aquí sí que no hi ha ni un metre de pla...és tot pujar i baixar, pujar i baixar...indefinidament!! Avui com a cota puntuable tenim l’Alto do Hospital que comença passat Portomarín, un port no molt dur, un 4% de pendent mitjana d’uns 13km de longitud!! Coronat el port agafem allà una carretera estreta, molt bonica i plena de peregrins, que ens durà fins Palas do Rei, previsible final d’etapa. El quilometratge no és molt i preferim no aturar a esmorzar, ho farem sobre la marxa, rollo barretes.
Arribats a Palas està tot ple pleníssim!!! S’apropa Santiago i això es nota!! Ens han donat uns quants telèfons d’allotjaments propers. Ens decidim per un alberg no oficial proper a Palas. Sembla nou i no és molt car uns 13€ per persona. Per arribar allà hem de fer una mica de peripècies entre carreteretes diríem no oficials també.
L’alberg és nou i els que el porten molt amables. Avui en Jaume dormirà en habitació individual i la nena amb nosaltres. El dinar exquisit! Becaineta i visita a Mellide, poble proper a Palas do Rei, on ens espera en German i l’Isabel amics d’en Jaume i en Xavier. Allà fem una cerveseta tots plegats i per recomanació anem al bar La garnacha a tastar la varietat gastronòmica de la zona: bacallà amb tomàquet, empanada gallega, pop a feria, pop amb patates, i rondes de pebrots del Padron, unos pican otros non! Regat amb vi blanc Ribeiro! Aiiiiii quin mareig...uns més que uns altres....no direm noms...volteta pel poble.....i parada a fer digestiu usease Pacharan con hielo! Avui és en Pere qui ens durà cap a casa, cap a l’alberg!! Només queda un dia i ja estem a Santiago!! Ja fa 10 que vàrem sortir de Barcelona i tot ha anat de conya!! Esperem que acabi igual!!

Sortida oficial de l'Alto do Poio


L'Asun se'ns mareja a la sortida, sort de les forces de seguretat i emergència de l'estat.



Triant el pop (o polbo) a feria per sopar!!

Unes canyetes amb amics d'en Jaume&Xavi: en German i la Isabel a Mellide




Castell històric medieval a Palas do Rei

No hay comentarios:

Publicar un comentario