EL CAMÍ DE SANTIAGO PER CARRETERA DESDE BARCELONA AMB EL C.C.PROVENÇALENC

lunes, 27 de julio de 2009

3a etapa 27 de juliol: Barbastro- Santa Cruz de la Serós (140km)

Escrivint des de Rabanal del Camino (León) , 01 d’agost de 2009


8.45h surt el tren!!! Després del 1r esmorzar partim cap a Osca, parada intermitja, per arribar a Santa Cruz de la Serós.
Com sempre relleus de 2km. La carretera des d’un bon començament ha estat ‘pestosa’: pujades i baixades continues...ufffff.....quin mal de cames!!! Tenim uns 50km fins Osca i tots així!! Però arribem a Osca just a l’hora pactada amb el Rixi! Un bon amic que havia de fer-nos de gregari en les etapes aragoneses però una dolència a la zona inguinal no ho ha permès. Tot i així parem per visitar-lo i fer el 2n esmorzar amb ell i el seu fill Miguel. Com sempre bon ambient i ‘cachondeo per un tubo’ inclòs en Jaume que ja s’apunta també al carro de la festa!
El Rixi ens encamina cap a la carretera prepirinenca que ens durà a San Juan de la Peña, mític lloc de culte del camí aragonés!! La carretera s’enfila pels prepirineus vorejant el riu Gállego. Magnífiques panoràmiques!! Arribem al trencall que ens durà per una carretereta local fins a Bernués, poble d’on començarà l’ascensió a San Juan de la Peña. Aquesta carretera local de 35km és tortuosa, plena de clots i bonys i amb tendència a pujar tota l’estona. La calor s’intensifica i les forces poc a poc es van consumint! Passem per poblets i més poblets fins arribar al tant venerat Bernués! Volíem una cola abans de començar a pujar el port!! Però res de res...ni un bar....buuuuuaaaa!! Omplim bidons en una fontana i cap a dalt que fem tard!! Són quasi bé les 15h de la tarda!! Coronem i encara hem de baixar 2km per trobar el monestir de San Juan de la Peña!! Uauuuuu...una passada....quin entorn i quin monument excavat a la roca!! Ja en ple descens veiem els Pirineus en la seva plenitud, quin etapone!! En Jaume fent ‘d’avanzadilla’ ja ens té reservat l’hostal Santa Cruz!! Sense temps per dutxar-nos fem un menú a base de pasta i pollastre!! Excel·lent servei i tracte!!! Què amable és tothom amb els peregrins!! Dutxa, becaina, volta pel poble, visita a San Juan de la Peña i visita a Jaca, on sopem menú peregrino per 11€. La nit, dolenta, dolenta......quina calor més insuportable....hauríem d’haver obert les finestres!!! Però ara ja és massa tard, ja s’ha fet de dia!
Camí de San Juan de la Peña, impressionant carretera!!

Hostal per peregrins a Santa Cruz de la Serós


Amb en Rixi i el seu fill


A la recepció de l'hostal amb el dire.

No hay comentarios:

Publicar un comentario